Materialen

Eik – Notelaar – Steenlook – Staal – Afwerking

Eikenhout

Een eikenhouten tafel is zeer duurzaam en gaat lang mee zonder tekenen van slijtage te vertonen. Daarnaast geeft het eikenhout een natuurlijke schoonheid en warmte aan elke ruimte door de karakteristieke nerfpatronen en kleurenvariaties. Bij Hulo is er keuze uit verschillende types van eiken waaruit er gekozen kan worden naargelang smaak, uw interieur en prijs. Ook goed om weten is dat wij enkel gebruik maken van alleen maar duurzaam eikenhout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen met een FSC-certificering.

Elegant eiken

Onze type elegant eiken is onze eerste keuze eiken. Niet elke plank voldoet namelijk aan de criteria voor elegant eiken en aangezien er gewerkt wordt met een natuurlijk product is het niet uit te sluiten dat er toch nog een klein knoopje zichtbaar is. Deze type eikenhout heeft een strakke look en is een uitstekende keuze voor moderne en strakke interieurs.

Jong eiken

Onze jong eiken is een type eikenhout tussen onze elegant eiken en onze pittig eiken. Het is een type eikenhouten waarvan de structuur nog rechtdradig is maar waar er kleine knoopjes in terug te vinden zijn. Deze type eikenhout heeft een zeer natuurlijke look maar ben je tegelijkertijd ook verzekerd van dat je een zeer strak tafelblad in huis haalt.

Pittig eiken

De naam zegt het zelf het is een type eik waar pit in zit! Onze pittig eiken is een rustieke type eikenhout met karakteristiek patroon, knopen en andere kenmerken die de rustieke look versterken maar deze bevat geen scheuren in de planken. Pittig eiken is een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke, landelijke uitstraling in hun interieur.

Oud eiken

Oud eiken is onze rustieke eik met een karakteristieke en nostalgische uitstraling. Het heeft ook een opvallende nerfstructuur, natuurlijke kleurvariaties, knopen en scheuren, wat bijdraagt ​​aan de authentieke uitstraling. Voor liefhebbers van een rustieke en landelijke stijl die willen genieten van een uniek en karaktervol eiken tafel in hun woning is dit de perfecte keuze.

Notelaar

Massief notelaar hout wordt gekenmerkt door zijn warme en rijke bruine kleur, luxe uitstraling en een prachtige vlammende nerf. Het notelaarhout is duurzaam en sterk, waardoor het een lange levensduur garandeert. Naast de natuurlijke schoonheid heeft notelaarhout ook uitstekende eigenschappen op het gebied van stabiliteit en buigzaamheid. Het hout behoudt zijn vorm en is minder gevoelig voor kromtrekken en scheuren als gevolg van vochtigheid. Het voegt aan elk interieur een vleugje elegantie toe en is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar hoogwaardig en duurzame massieve houten tafel.

Steenlook

Onze steenlooktafels worden gemaakt van een combinatie van cement, zand en een 2 component isoleer vullende basis die speciaal ontwikkeld is voor de duurzaamheid van onze steenlook tafels te kunnen garanderen. Het is een naadloze afwerking waardoor er geen zichtbare naden of voegen aanwezig zijn, dit zorgt voor een minimalistische en elegante look. Bovendien is deze afwerking waterdicht, waardoor de tafels gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vlekken, vocht en zuren. Het materiaal heeft een natuurlijke uitstraling en kan in diverse kleuren en texturen worden afgewerkt, waardoor je kunt kiezen voor een tafel die perfect past bij de rest van je interieur.

Afwerking

Elke Hulo tafel is behandeld op basis van een onzichtbare, matte, krasvrije 2 componenten lak voor intensief gebruik. De beschermende laklaag creëert een barrière tussen het tafelblad en alledaagse factoren zoals vocht, schurende materialen en vlekken. Het voorkomt krassen door schurende voorwerpen die over het tafeloppervlak worden geschoven. Daarnaast beschermt de krasvrije laklaag ook tegen vlekken veroorzaakt door gemorste vloeistoffen zoals water, wijn, koffie en andere veelvoorkomende dranken. Deze laklaag vormt een glad oppervlak dat voorkomt dat vloeistoffen onmiddellijk in het tafelblad dringen en vlekken veroorzaken, deze dienen echter wel opgekuist te worden zodat de vloeistof dan toch niet na verloop van tijd in het hout zou doordringen.

Het onderhoud van uw Hulo tafel met een sterke krasvrije laklaag is vrij eenvoudig. Veeg gewoon regelmatig stof en vuil weg met een zachte doek en gebruik milde zeep en water om eventuele vlekken te verwijderen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes, omdat deze de laklaag kunnen beschadigen.

Door de sterke krasvrije laklaag op onze Hulo tafels biedt dit een zeer duurzame bescherming en verlengt het de levensduur van uw tafel. Het zorgt ervoor dat de tafel er langer als nieuw uit blijft zien.

Staal

Bij Hulo gebruiken wij stevig en hoogwaardig staal voor onze stalen onderstellen mee te produceren en onze tafelbladen perfect te ondersteunen. Als voorbereiding op het lakken worden onze stalen tafelpoten eerst nauwkeurig gezandstraald om een stevige hechting van de laklaag te kunnen garanderen. Daarna worden ze gelakt in één van onze kleuren in structuurlak wat een stoere industriële en moderne look weer te geven. Kortom, een stalen tafelpoot bied duurzaamheid, een modern uiterlijk en onderhoudsgemak aan. Dit maakt ze een ideale keuze voor tafels in verschillende interieuromgevingen.